foderponnyn

stan igen..

Publicerad 2012-10-31 16:09:08 i

Idag så åkte jag ner på stan och träffa Louise, var ett tag sen.. 
Köpte inget men la undan ett par skor till imorgon då vi går på stan igen haha.. 
Men ska på akupunktur nu och sen upp till stallet!
Hoppas ni haft en bra dag, för det har jag haft :) 
 

Utveckling

Publicerad 2012-10-30 19:57:00 i Tankar,

 
Började tänka på en sak idag efter ridpasset.. och det är hur sjukt mycket Conrad har lärt mig. 
Jag har ridit i ca 10 år men segt har det gått.. 

När jag var liten så var jag så himla rädd för alla sorts djur.. jag blev sen attackerad av en hund vilket inte gjorde saken bättre.. 
Mamma satt mig på en ridskola och jag fastnade för det här med hästar.. 
På hästryggen var det roligt, sålänge den inte höll på att busa, mamma fick alltid göra iordning hästen jag skulle rida och som tur var så har jag hela mitt liv varit väldigt kort så det var en bra ursäkt, att jag inte nådde.. 
 
Det gick antal år och det vart väl lite bättre, jag var dock inte helt kaxig när jag gick in till hästar jag inte kände eller hästar som jag visste var tjuriga.. 
På hästryggen vart jag också rädd såfort hästen gjorde något bus.. Ibland kunde jag till och med vilja sluta ridpasset.. 

I slutet av januari så stötte jag på Conrad.. 
På dom här 9 månaderna som jag haft honom har det hänt MASSOR. 
Ibörjan så var jag fortfarande lite rädd, han bockade vid galoppfattningarna vilket gjorde att jag en gång inte ens ville fatta galopp.. I stallet när man skulle sätta på täcket så sparkade han när man skulle sätta på bensnörena, vilket gjorde att det var mamma som fick sätta på dom varje gång.. 

Men medans tiden gick så hände det massor.. jag slutade vara rädd när han bockade och sparkade bakut och det vart mycket lättare med markhanteringen.. Han slutade iof att sparka med bakbenen men han har ju sina dåliga dagar då han inte är helt gosig.. 
 
Nu är jag en helt annan mäniska när det gäller hästar.. Jag blir inte rädd när Conrad börjar fåna sig när man är ute och rider och jag blir inte rädd när han blir totalt galen när jag ska byta galopp i ena varvet.. 
 
Conrad har även lärt mig att verkligen rida, visst jag kunde en del innan, men han har verkligen utvecklat mig något enormt! Han är bäst!
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela