foderponnyn

Bror med cancer

Publicerad 2015-05-06 21:22:00 i

För några veckor sen så fick vi ett besked angående min bror som ingen av oss direkt ville höra.. han har fått cancer.

 

Han var inte hemma när vi fick reda på det utan han var i Falun där han då pluggade och bodde. Stämningen i familjen var inte den bästa den kvällen och kommer ihåg hur jag grät när jag pratade med honom i telefon. På ett sätt kändes det fel utav mig att jag grät, det var ju inte jag som hade fått cancer? Han satt däremot lugn och relativt positiv medans jag satt och undrade varför livet är så orättvist, och igen, det är ju inte jag som hade fått cancer, jag borde stötta honom istället för att själv sitta och böla tänkte jag, men det var så svårt. 

 

Första veckan efter beskedet var så himla upp och ner. Ena sekunden kändes allt bra medans nästa sekund så mådde jag så dåligt. Han var på väg hem också och det var självklart skönt att man skulle få träffa honom men samtidigt var det lite läskigt för jag visste att när han kommer hem så är det då allting drar igång och blir verkligt.

 
Han har nu gått på sin första behandling så det är skönt att dom har börjat men att få se honom må dåligt och ha ont är ju något som man inte önskar. Att ha någon nära vara sjuk är jobbigt och jag vet ju själv att tänkte att jag var skyldig att vara stark inför honom men så är det inte för det är något som drabbar oss alla. Mamma och pappa har varit väldigt öppna med att det är bara att prata och fråga om det är något jag undrar och även fast jag hittills inte känt något större behov av det så önskar jag att alla skulle få ha det så. Vet dom där man som syskon hamnar i bakgrunden och får gå och bära på oroligheter och frågor för sig själv och på ett sätt vara den som ska låtsas att allt är bra och sköta det som ska skötas när föräldrarna är för ledsna.
 
Jag kände för att skriva av mig bara men också för att jag vet att jag själv kan komma bort i mina tankar om det här, vara nere och verka allmänt sur men det är alltså inte illa menat mot någon utan det är bara mycket just nu.. 
 

Kommentarer

Postat av: Sara

Publicerad 2015-05-09 23:09:10

Usch måste vara jättejobbigt :( hoppas han blir frisk från det så snabbt det bara går

Postat av: Emma

Publicerad 2015-05-14 20:22:38

Men neej, fy vad hemskt! :( Usch vad livet är orättvist ibland! :(
Men vet du? Det är absolut inget fel i att du gråter. Att din bror har fått cancer drabbar ju dig också, du är i allra högsta grad involverad eftersom det är din familjemedlem! Så du måste ju också få vara ledsen! Det visar ju bara att du bryr dig :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela