foderponnyn

Ridpass 16/5

Publicerad 2015-05-16 21:19:00 i

Idag så blev det ett pass i paddocken och jobbade mycket övergångar, tempoväxlingar, lite sidförande och ja lite blandat egentligen. 

Första övningen jag gjorde och la in lite då och då var bommarna. Kom i galopp över den första bommen som ligger lite längre bort och sen såklart trav över travbommarna. Detta gör jag i syfte för att han gärna drar iväg efter galoppbommar men här måste jag verkligen få honom i trav i tid. När han gjort det nån gång och lyssnar på det så kommer det andra syftet i och det är att han ska trampa på i traven efter avbrotten också. Ibland kan han nämligen bli så att när man saktar av till trav från galopp så segar han verkligen medans jag fortfarande vill ha energi där. Bommarna gör då att han måste ha lite längre steg för att kunna komma rätt över dom. Energin måste han alltså ha kvar och kan inte sega ihop. Tillslut skötte han det riktigt bra och det höll sig även bra in i dom andra övergångarna utan bommar. 

Jobbade mycket på volter sen och somsagt la in lite övergångar och så och tycker han lyssnade riktigt bra. Lite bakom hand hamnar han då och då så det måste vi jobba vidare med samt att försöka få galoppen mindre markbunden. 
 

Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2015-05-17 18:04:21

Du verkar ha en jätte fin häst, verkligen!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela